Търсене
Close this search box.

Десета национална конференция по етика (с международно участие) – „Екологическа етика, природа и устойчиво развитие на България“

Десета национална конференция по етика (с международно участие) – „Екологическа етика, природа и устойчиво развитие на България“

logo-konferencia-etika

На 20 и 21 ноември 2014 г. в РКИЦ, София ще се проведе Десетата национална конференция по етика (с международно участие) на тема „Екологическа етика, природа и устойчиво развитие на България“. Организатори на форума са секция „Етически изследвания“ при Института за изследване на обществата и знанието (БАН), Представителството на Россотрудничество в България, Фондация „Устойчиво развитие за България“ и Министерството на околната среда и водите.
За десета поредна година етиците от Българската академия на науките организират национална конференция по един от най-актуалните проблеми на българското общество, намиращо се в остра криза на моралните ценности. През тази година тя е посветена на ценностите, регулиращи отношението на българина към природата в ситуация на рязко изостряне на екологическите проблеми в глобален план, прояви на които са и природните бедствия през последните месеци.

Темите и проблемите, които ще бъдат дискутирани на този форум, са от приоритетно значение за цялото българско общество, защото са свързани с най-ценното, което ни е останало след унищожаването на българската индустрия – нашата природа.

Ще се радваме всеки, който проявява интерес към тези въпроси, да се включи в дискусията.

Текуща информация за конференцията може да намерите на сайта на секция „Етически изследвания“, ИИОЗ – БАН.

ПРОГРАМА