Търсене
Close this search box.

Докторанти от Европа се събират в София на семинар посветен на ‘виртуалния начин на работа’.

Докторанти от Европа се събират в понеделник в София на едноседмичен семинар посветен на ‘виртуалния начин на работа’.

Двадесет избрани след строга селекция студенти от университети в различни европейски държави като Германия, Франция, Испания, Белгия, Италия, Великобритания и България, са спечелили субсидия по проект финансиран от Европейския съюз (1) за да участват в този семинар. Те ще работят с международни академични експерти в областта НА изследване на глобалните тенденции на развитие на нови форми на работа, създадени с помощта на новите технологии, социалните мрежи и интернет.

България бе избрана като домакин на този финансиран от Европейския съюз семинар, тъй като е член на Европейския съюз а и защото предлага добри цени и условия за организиране на конференции, както и заради присъствието на местния пазар на филмови и телевизионни студия, международни центрове за телефонни услуги и други информационни технологии.

Като домакин по време на семинара, Институтът за изследване на обществата и знанието при Българската Академия на Науките ще помага на студентите да развият своите докторантски проекти, уменията си да правят проучвания и ще им предостави възможност да разговарят за перспективите на България да се развива като център за високи технологии в областта на културата с експерти от местната филмовата и телевизионна индустрия и със специалисти по електронни игри.

Ръководителят на проекта, проф. Кийт Рандл от университета Хартфордшир във Великобритания, каза: “ Ние сме благодарни на COST Action (2) ‘Динамики на Виртуалната Работа’ за финансирането на този семинар и на Българската Академия на Науките за ролята и на домакин. Това е прекрасна възможност за тези студенти, които са следващото поколение експерти в тази област, да работят заедно, да обменят идеи и да се учат чрез сътрудничество с колеги и съмишленици от цяла Европа.“

(1) ‘Динамиките на Виртуалната Работа’ е Европейски COST Action (движение за европейско сътрудничество в областта на науката и технологиите), което събира във виртуална мрежа учени от 30 държави да работят заедно по въпросите на виртуалния и дигитален начин на работа.

(2) COST Action (движение за европейско сътрудничество в областта на науката и технологиите) е една от най-продължително работещите Европейски Рамки поддържаща сътрудничеството между учени и изследователи от Европа.

Програма

Контакти за информация:

Professor Keith Randle
Associate Dean (Research and Enterprise) Director of CRoMES
Hertfordshire Business School

mob: +44 7946 433 790

доц. Васил Киров
ИИОЗ, Българска Академия на Науките

телфон: +359 887 779 179

http://dynamicsofvirtualwork.com/bulgaria-training-school/