Търсене
Close this search box.

Институтът по философия и социология организира конференция на тема: „Учителят – пазител на цивилизацията“

По случай Деня на народните будители Институтът по философия и социология отправя покана към всички учители за участие в Конференция: Учителят – пазител на цивилизацията, която ще се проведе на 2 ноември 2022 г., 13.00 – 17.00 ч. в Зала „Проф. Марин Дринов“ (Големия салон на БАН), ул. „15 ноември“ №1, гр. София.

За повече информация: покана, програма и регистрация за конференцията.

 

Като възможност още преди конференцията да обменим идеи за призванието на учителската професия в днешния свят, насочваме вниманието Ви към статията “Учителят – пазител на цивилизацията” на гл. ас. д-р Веселина Качакова и отправяме призив за участие в проучването „Ценности и училищно образование“ – част от нейния проект „Ценностни противоречия в българското общество в контекста на училищните иновации“.

Институтът по философия и социология използва случая и да поздрави всички учители по случай 5-ти октомври – Международния ден на учителя, да им пожелае здраве, сили и кураж да бъдат пазители на днешната цивилизация и да подготвят учениците си за цивилизационните избори, които им предстоят!

 

 

Програма на XIX Национална конференция по етика “Емпатия и насилие в съвременното общество”

На 16 и 17 ноември 2023г. ще се проведе XIX Национална конференция по етика “Емпатия и насилие в съвременното общество”. Организатор на събитието е секция „Етически изследвания“ към Института по