Търсене
Close this search box.

Конференция по проект Beyond 4.0: Making Technology, Jobs and Welfare Work. What Has Industry 5.0 to Offer?

На 28 март 2023 г. се проведе заключителната конференция на проект BEYOND4.0 (www.beyond4-0.eu). По време на конференцията MAKING TECHNOLOGY, JOBS AND WELFARE WORK. WHAT HAS INDUSTRY 5.0 TO OFFER? бяха представени и обсъдени резултатите от проекта. Участие взеха висши представители на Европейската комисия: Диедрик Самсом – Началник на кабинета на еврокомисаря Франс Тимерманс, Питър Дроел – Директор „Просперитет“ на Главна дирекция „Научни изследвания и иновации“ на Европейска комисия,  представители на бизнеса и науката от няколко страни от Европейския съюз.

Българските участници в дискусиите бяха Генчо Керезов – Заместник кмет по дигитализацията на София и Карина Ангелиева – бивш Заместник министър на образованието и науката, както и ръководителят на българския екип проф. д.с.н. Васил Киров.

Конференцията премина изключително успешно – на място участниците бяха 95, а онлайн я наблюдаваха 18. Събитието постигна целите, които си бе поставило – да представи  резултатите от проекта и да приобщи политици и представители на бизнес и работнически организации от ЕС.

Организатор на събитието бе Институт по философия и социология при БАН. Като негови представители, по време на конференцията присъстваха, доц. Габриела Йорданова, доц. Екатерина Маркова и докторант Багрян Маламин.