Търсене
Close this search box.

Международна конференция “The Impact of Artificial Intelligence on Our Society“ (Въздействието на изкуствения интелект върху нашето общество)

организират

Фондация „Конрад Аденауер“, Посолството на Конфередерация Швейцария и Институтът по философия и социология към БАН

Конференцията ще се проведе онлайн на 20 ноември, петък, от 10:30 до 13:00 часа и може да бъде проследена в реално време във Фейсбук събитието: https://www.facebook.com/events/663461931007642.

Конференцията ще бъде открита с приветствия от вицепримиера Томислав Дончев, еврокомисаря по иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел и председателя на БАН академик Юлиан Ревалски.

Лекторите са учени, изследователи и експерти в областта от три европейски държави, а целта на събитието е да увеличи информираността на политици, общественици, учени, журналисти и граждани за настоящите и бъдещите промени и предизвикателствата в обществото ни в резултат от все по-масовото навлизане на изкуствения интелект. Акцентът на докладите и дискусиите ще бъде върху влиянието на изкуствения интелект върху съвременните общества – какво бъдеще очаква работещите и какви ефекти от дигитализацията вече се наблюдават в България, Швейцария, Германия, както и в Европа и света. Експертите ще разгледат още как изкуственият интелект се очаква да промени системите на здравеопазване и какви биха били въздействията му върху образованието.

Език на конференцията: английски

Повече информация и програма на събитието.

Доц. д-р Васил Киров за влиянието на изкуствения интелект пред БНР.

Национална конференция „Ценностите. Класика и актуалност“, 15–16 май 2024 г.

Секция „Култура, естетика, ценности“ към ИФС – БАН и Катедра „Философски и политически науки“ към Философски факултет – ЮЗУ „Неофит Рилски“ Ви канят на Национална научна конференция „Ценностите. Класика  и  актуалност“.