Търсене
Close this search box.

Обучителен курс на MILIEU „СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ И ЖИВОТ С УВРЕЖДАНИЯ”: лекция на тема „Живот с увреждания: дефиниции и обяснителни модели“

Лекция на тема „Живот с увреждания: дефиниции и обяснителни модели“ с лектор д-р Александра Трайкова от ИФС-БАН ще се проведе на 27.01.2023 г. (петък) от 16:00 часа.

 

Лекцията ще запознае участниците с вече съществуващи обяснителни модели, целящи осмислянето и дефинирането на живота с увреждания. В тази лекция ще чуете повече за: 1) значимостта на темата за живота с увреждания в съвременните социално-политически процеси; 2) основни теоретични подходи за анализ и дефиниция на понятия като „болест“ и „увреждане“; 3) концептуални разлики между представените обяснителни модели.

 

Информация и линк за регистрация за предстоящата лекция (събитието изисква предварителна регистрация) можете да намерите на сайта на MILIEU. Директен линк тук:

https://milieu-h2020.eu/bg/event/5385/

 

Това е първа, въвеждаща лекция от дългосрочния обучителен курс на MILIEU „СОЦИАЛНО ВКЛЮЧВАНЕ И ЖИВОТ С УВРЕЖДАНИЯ”, който цели да изложи ключови понятия и тези от изследвания на живот с увреждания и изследвания на инвалидността и ще помогне на участниците да разберат как чрез тях социалното включване се дефинира като сложен, многопластов феномен и необходима характеристика на едно добре функциониращо общество.

Курсът е планиран като свързана поредица от лекции, която да Ви запознае с темата и различни нейни аспекти, но можете да слушате и само отделни лекции.

 

Пълната анотация и детайли за  курса може да намерите на сайта на проекта, директен линк тук: https://milieu-h2020.eu/bg/news/5383/

ОЩЕ

Покана от секция Философия на науката: лекция на проф. Джейкъб Стегенга от университета в Кеймбридж, Великобритания

Секцията има удоволствието да Ви покани на лекция на проф. Джейкъб Стегенга от Университета в Кеймбридж на тема “Norms of Scientific Assertion”. Тя ще се проведе на 05 февруари 2024

Покана: Лекция “John Locke’s Christianity” на проф. Диего Лучи от Американския университет в България

Уважаеми колеги, Секция „Философия на Науката“, ИФС, БАН, има удоволствието да Ви покани на лекция на проф. Диего Лучи от Американския университет в България “John Locke’s Christianity”, която ще се

Участие на учен от Институт по философия и социология в поредица лекции „Лицата на науката“

Ас. д-р Елица Станоева от секция „Публични политики и социални промени“ на ИФС ще изнесе публична лекция на тема: „Смяна на режима, разрушаване на архитектурното наследство и гласът на архитектите“.