Търсене
Close this search box.

Институтът за изследване на обществата и знанието организира работна среща за проблемите на младите хора при прехода от образование към заетост

Проблемите, които срещат младите хора при прехода от образование към заетост, ще бъдат обсъдени на  международна научна работна среща, която ще се проведе на 6 октомври 2017 г. Дискусията се организира от Института за изследване на обществата и знанието – БАН в партньорство с представители на университети и изследователски организации от девет европейски държави. Работната среща е част от проект NEGOTIATE („Договаряне на възможностите за преодоляване на несигурността в ранните трудови кариери и изключеността от пазара на труда в Европа“), финансиран по програма Хоризонт 2020 на Европейския съюз.

 

Проектът се фокусира върху младежката безработица, ефектите на несигурността при започване на първа работа върху живота на младите хора и възможностите за тяхното преодоляване. За първи път ще бъдат представени резултатите от допитване до работодателите за наемането на нови служители от България, Швейцария, Норвегия и Гърция, за различни професии и браншове – банково дело, информационни технологии, медицински сестри, механици и сервитьори.

 

Работната среща ще се проведе на 06 октомври 2017 г. от 14:30 ч. в конферентната зала на Министерството на труда и социалната политика.

За участие са поканени представители на изпълнителната власт, работодателските организации, синдикатите, журналисти.

 

Заявки за участие в срещата се приемат до 29.09.2017г. на е-мейл:

Повече информация за самия проект може да намерите на адрес: http://ips-bas.org/negotiate/http://ips-bas.org/negotiate/, също и на https://blogg.hioa.no/negotiate/.