Търсене
Close this search box.
bill bene

Публична лекция на проф. Бил Бене

Защо съвременните общества са толкова силно разделени? Защо едни и същи избиратели симпатизират едновременно на Доналд Тръмп и на Бърни Сандърс? Може ли обещанията на демокрацията да се превърнат в реалност за всеки? Как изглежда кризата на българския политически живот през призмата на теорията за полярностите на демокрацията? Каква е разликата между „проблем за решаване” и „полярност за управляване”, когато говорим за провеждането на публични политики за позитивни социални промени?

Ако тези въпроси Ви интересуват,
заповядайте на публична лекция на проф. Бил Бене, 
която ще се проведе на 20 май 2024 г. (понеделник) от 11:00 до 13:00 часа, в зала „Гешов” в сградата на БАН на  ул. „15 ноември” 1.
Лекцията ще бъде на английски език.

Проф. Бил Бене е автор на теорията за полярностите на демокрацията, преподавател в университета на Торонто по Програмата за обучение на възрастни и развитие на общностите и в Департамента по публични политики и администрация на Уолдънския университет. Проф. Бене е съосновател на Института за полярностите на демокрацията (НПО от Вашингтон, САЩ) и се занимава с граждански активизъм и политика от вече 60 години и след отбиването на военната си служба в армията на САЩ (1965-1968) има близо 30 годишен опит в законодателните органи на Рочестър (Ню Йорк).

ОЩЕ